MENU

  • Obnovenie vyučovania

    Obnovenie vyučovania

    Vážení rodičia, na základe výsledkov prihlasovania žiakov Vám oznamujeme, že od zajtra - štvrtku 15.02.2024 je škola, školská jedáleň ako aj školský klub detí opäť v prevádzke. Prosíme rodičov žiakov, ktorí nenastúpia do školy, aby čo najskôr odhlásili deťom obedy. Krúžková činnosť je zrušená.Za porozumenie ďakujeme.          Riaditeľstvo školy

  • Prerušenie vyučovania

    Prerušenie vyučovania

    Vážení rodičia a žiaci,

    z dôvodu vysokej chorobnosti žiakov našej školy a na odporučenie príslušného Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Martine bude od pondelka 12.02.2024 do stredy 14.02.2024 prerušené školské vyučovanie. Mimo prevádzky bude aj školská jedáleň aj ŠKD. Žiaci budú automaticky odhlásení z obedov. V stredu 14.02.2024 ráno spustíme na stránke edupage hlasovanie o chorobnosti žiakov a následne po ukončení hlasovania Vás oboznámime s ďalšou prevádzkou školy.

    Za porozumenie ďakujeme.                                                                                Vedenie školy

  • Dôležité oznamy

    Dôležité oznamy

    Vážení rodičia a zamestnanci školy,

    oznamujeme Vám, že školská jedáleň nebude v prevádzke ani v piatok - 9.2.2024. Všetci stravníci budú automaticky odhlásení. Prosíme rodičov, aby žiakom zabezpečili väčšie desiaty. 

    Ďalej oznamujeme, že od dnešného dňa 7.2.2024 do 16.2.2024 je pozastavená činnosť záujmových krúžkov z dôvodu zvýšenej chorobnosti žiakov.

    Za pochopenie ďakujeme.

    Vedenie školy

  • ENVIRO NP Veľká Fatra

    6.2.2024 nás navštívila pani Mgr. Zuzana Balanac z Národného parku Veľká Fatra, ktorá sa stretla so žiakmi 8. ročníka a obohatila ich vyučovanie zaujímavým rozprávaním a aktivitami.

    Správa Národného parku Veľká Fatra zabezpečuje okrem iného aj vzdelávanie v oblasti ochrany prírody a krajiny pre školy i širokú verejnosť. Sme radi, že sme mohli využiť ponuku ich environmentálneho programu.

    Žiaci si preverili svoje vedomosti, naučili sa aj nové poznatky a zároveň si ich mohli precvičiť v rôznych praktických aktivitách. Hovorili sme o vzácnych chránených rastlinách a živočíchoch, o ich prirodzených biotopoch. Oboznámili sme sa i s nepôvodnými, inváznymi druhmi organizmov, ktoré ohrozujú naše pôvodné organizmy. Zdôraznili sme dôležitosť ochrany prírody.

    Chceme sa veľmi pekne poďakovať pani Mgr. Zuzane Balanac, ako i celej správe NP Veľká Fatra za ich prínosnú prácu tak na poli ochrany prírody, ako i pri vzdelávaní žiakov. 

  • Fašiangový karneval

    Milí rodičia,

    z dôvodu zvýšenej chorobnosti žiakov sa neuskutoční fašiangový karneval, ktorý bol plánovaný na  piatok 09.02.2024 .   

    Za porozumenie ďakujeme.

  • Dôležitý oznam

    Dôležitý oznam

    Vážení rodičia a zamestnanci školy,

    oznamujeme Vám, že z organizačných dôvodov nebude školská jedáleň v dňoch od 6.2.2024 do 8.2.2024 (utorok, streda, štvrtok) v prevádzke. Všetci stravníci budú automaticky odhlásení. Školský klub bude v normálnej prevádzke. Prosíme rodičov, aby žiakom zabezpečili väčšie desiaty. 

    Za pochopenie ďakujeme.

    Vedenie školy

  • Mladé talenty

    V stredu 31.01.2024 sa v školskom klube Rozprávkovo uskutočnilo súťažno – zábavné podujatie Mladé talenty. Deti vystupovali v disciplínach – spev, tanec, hra na klavíri, umelecký prednes. Súčasťou bola aj ukážka bojového umenia. Nechýbala ani spoločná diskotéka, sladká odmena, či diplom.

    1. miesto – chlapci z oddelenia pani vychovávateľky E. Lankovej

    2. miesto – malé speváčky z oddelenia p. vychovávateľky J. Svitkovej

    3. miesto – speváčky s hrou na klavíri z oddelenia p. vychovávateľky L. Jablonskej

    Špeciálne ocenenie – Miška Rusová z oddelenia p. vychovávateľky Ž. Macekovej Kučerovej

  • Januárová videorelácia je tu!

    Nové video ponúka ohliadnutie sa za decembrovými udalosťami na našej škole:

    VIDEO

  • Vianočné prianie

  • Vianočné zvyky a obyčaje našich predkov

    Vianočné zvyky a obyčaje našich predkov v podaní našich žiakov si môžete pozrieť v tomto videu:

    VIDEO 

  • Pozvánka na vianočné trhy

  • Októbrový video bonus

    Máme tu ešte jeden spravodajský video bonus.

    VIDEO

  • Oznam k Vianočným trhom

     

    Dátum konania (8.12.2023) Vianočných trhov na našej škole sa nezadržateľne blíži. Preto všetci ktorí máte záujem na týchto trhoch predávať svoje výrobky, zastavte sa počas tohto týždňa (do. 1.12.2023) u pani uč. Mihalíkovej v 4.A triede, aby ste si zabezpečili predajné miesto a číslo stola. Nezabudnite taktiež doniesť jeden výrobok na ukážku, ktorý bude použitý ako cena do tomboly.

  • Októbrové udalosti očami školských spravodajcov!

    Iste už všetci netrpezlivo čakáte na ďalšie video od našich šikovných školských spravodajcov. A už ste sa dočkali! Video plné októbrových udalostí na našej škole je tu:

    VIDEO

  • BUBNOVAČKA

    BUBNOVAČKA

    Dňa 20. novembra 2023 sme sa zapojili do 10. ročníka Bubnovačky „Aby bolo deti lepšie počuť 2023!“. Ukázali sme, že hlas detí je pre nás dôležitý. Bubnovaním sme symbolicky dali hlas týraným deťom, ktoré sú často neviditeľné i nepočuté.

    November je mesiacom viacerých významných dátumov v oblasti ochrany práv dieťaťa. 18. november je Európskym dňom ochrany detí pred sexuálnym vykorisťovaním a sexuálnym zneužívaním, 19. november je Svetovým dňom prevencie týrania a zneužívania detí a 20. november je Svetovým dňom detí vyhláseným organizáciou UNICEF, počas ktorého si svet pripomína prijatie Dohovoru o právach dieťaťa. Práve preto si organizácie pôsobiace na Slovensku zvolili práve 20. november za deň, kedy BY MALO BYŤ HLAS DETÍ LEPŠIE POČUŤ! Podujatie sa konalo pod záštitou prezidentky Slovenskej republiky Zuzany Čaputovej a Petra Pavla, prezidenta Českej republiky.

  • Hodiny informatiky hrou

    Deťom sa učí najlepšie vtedy, keď je vzdelávanie interaktívne. Ešte viac to platí, keď sa k tomu pridá tvorivosť a zábava. Všetky tieto možnosti ponúka robotická stavebnica LEGO®® MINDSTORMS EV3.

    S touto stavebnicou sa učia pracovať aj siedmaci na našej škole. Učia sa vytvárať rôzne programy, ktoré si potom nahrajú do svojho robota a testujú, či a ako fungujú. Takýmto spôsobom sa učia rozvíjať svoje logické a algoritmické myslenie, pričom spoja učenie s hrou.

    LEGO® MINDSTORMS EV3 je sofistikovaná stavebnica od svetoznámej firmy LEGO®. MINDSTORMS EV3 disponuje klasickými stavebnicovými prvkami ako LEGO® Technic, avšak obsahuje ešte robotickú jednotku, akumulátor, motory a rôzne senzory, ako napríklad dotykový senzor, ultrazvukový senzor, optický senzor či gyroskop. Robota viete pripojiť k počítaču USB káblom, alebo aj bezdrôtovo cez wi-fi, či bluetooth, prípadne sa dá na programovanie použiť aj aplikácia v mobile. Na programovanie slúži softvér LEGO® MINDSTORMS EDUCATION EV3. Program je veľmi prehľadný a pracuje sa s ním takmer intuitívne, skoro akoby ste skladali LEGO® kocky. Našim siedmakom kreativita pri práci s robotmi rozhodne nechýba. Dôkazom sú už desiatky vytvorených programov, ale napríklad aj kreatívne názvy ich robotov, ako napríklad DISASTER, MALIBULA, VREŠŤAN, či BATMOBIL. Niektoré ich robotické kreácie si môžete pozrieť na nasledujúcich fotografiách a videách.

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Hodiny informatiky hrou.

  • Konzultačné rodičovské združenie

    Konzultačné rodičovské združenie

    Vážení rodičia,

    pozývame Vás na konzultácie k vzdelávacím výsledkom a k výchovným problémom žiakov. Konzultačné hodiny budú v stredu 15.11.2023 od 15,30 hod. do 17,00 hod. Okrem konzultácií s triednym učiteľom máte možnosť konzultovať aj s vyučujúcimi jednotlivých predmetov.

    Vedenie školy

  • Deň červených makov

    V piatok si naši žiaci uctili pamiatku ukončenia 1. svetovej vojny a vojnových veteránov.

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň červených makov.

  • PONOŽKOVÝ OKTÓBER - poďakovanie

    Srdečne ďakujeme všetkým žiakom, rodičom, pedagógom a zamestnancom školy, ktorí sa zapojili do Ponožkového októbra. 

    Ponožky sme odovzdali do Domu charity sv. Krištofa v Martine.

    Veríme, že darované ponožky potešia a zahrejú všetkých, ktorí to budú potrebovať. 

  • Praktické aktivity na vyučovaní

    Žiaci 7.A triedy pri praktickej aktivite z biológie: Stavba vtáčieho vajca.

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Praktické aktivity na vyučovaní.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola, A. Stodolu 60, Martin
    A. Stodolu 60, 036 01 Martin
  • škola : sekretariát 043 4301204, 043 4276850, riaditeľ 0904 143 815
    školská jedáleň : 043 4277703,0908 602 461, sjastodolu@gmail.com
    školský klub detí:0902 848 853
    telocvičňa : 043 4301200

Fotogaléria