MENU

  • Aktualizácia údajov

    Dáta z programu aScAgenda boli aktualizované
  • 2 percentá

    Vážení priaznivci našej školy,

     

    Aj v tomto roku máte možnosť venovať 2 percentá z Vašich daní v prospech našej školy.

    Viac informácií na tomto linku:

    2 percentá

     

  • Rodičovské združenie

    Rodičovské združenie

    Vážení rodičia,

    pozývame Vás na rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční v stredu 17.4.2024.

    Triedne schôdzky:        od 16,00 do 16,45 hod.

    Konzultácie s ostatnými vyučujúcimi :    od 16,45 do 17,30 hod. 

    Účasť je žiadúca!

  • Deň narcisov v našej škole

    Vo štvrtok  18.  4. 2024 sa  ulice Slovenska opäť rozžiaria malými žltými kvietkami pripnutými na oblečení  ľudí ako prejav podpory onkologickým pacientom. Zároveň bude prebiehať finančná zbierka organizovaná Ligou proti rakovine. Do tejto zbierky sa znovu zapojíme aj v našej škole. Žiaci budú môcť vhodiť do oficiálnej zapečatenej pokladničky ľubovoľný finančný príspevok ráno pred vyučovaním od 7:00 alebo aj cez veľkú prestávku po 3. vyučovacej hodine vo vestibule školy a budú sa môcť  tiež vyzdobiť  pripnutím narcisu na oblečenie.

    Nikdy nevieme, koho z nás môže táto choroba postihnúť a ako to ovplyvní náš život a životy ľudí v našom okolí. Nikdy nevieme, či i my nebudeme potrebovať pomoc iných. Aj v tento štvrtok môžeme prejaviť svoju empatiu a spolupatričnosť s ľuďmi, ktorí sa ocitli v neľahkej životnej situácii.  Za každý príspevok  budeme vďační. Veríme, že pomôže na správnom mieste a aj my všetci si z toho odnesieme príjemný pocit aspoň z malej podpory.

     

    Viac informácií o zbierke nájdete po kliknutí na tieto odkazy:

    https://www.lpr.sk/

    https://www.dennarcisov.sk/

  • Februárové a marcové udalosti z našej školy.

    V novom videu od školských spravodajcov si môžete pozrieť udalosti z februára a marca na našej škole.

    VIDEO 

  • Slávik Slovenska

    Slávik Slovenska

    Na našej škole sa opäť po roku rozozvučali detské hlásky. Žiaci všetkých ročníkov sa stretli v speváckej súťaži Slávik Slovenska 2024, kde odvážne reprezentovali ich triedy. Nádherným vystúpením nám pripomenuli mnohé ľudové piesne. Súťažiaci predviedli hodnotné vystúpenia. Porota po ťažkom rozhodovaní udelila ceny nasledovne.

     V 1. kategórii sa na 1. mieste umiestnila Oxana Čillová z triedy 2.A, na 2. mieste Adelka Ťaptíková ( 2.B), na 3. mieste Dunja Davidovič ( 3.B). Porota udelila aj Čestné uznania za prednes ľudovej piesne a to Bianke Kovalíkovej ( úvodný roč.), Alžbetke Bartošovej (1.A) a Paulínke Cerovskej (1.B).

    V 2. kategórii sa na prvom mieste umiestnil Šimon Vojtech ( 5.A), o druhé miesto sa podelili Ela Ivašková (4.A) a David Brezina  ( 5.A) a na treťom mieste Mia Očenášová ( 5.B).

    V 3. kategórii sa na prvom mieste umiestnila Lívia Ťaptíková z 8. A.

    Víťazom srdečne blahoželáme!

  • Pozvanie na deň otvorených dverí a zápis do 1. ročníka

    Pozvanie na deň otvorených dverí a zápis do 1. ročníka

    Základná škola, A. Stodolu 60, Martin - Záturčie                                                                                                             

    Vás pozýva na prehliadku našej školy                                

                               20. marca 2024       od 14,00 do 16,30 hod

    a na zápis do 1. ročníka 

                           03. - 04. apríla  2024          od 14,00 do 18,00 hod.                                   

    Prineste si : rodný list dieťaťa a občiansky preukaz   

    V školskom roku 2024-2025 otvárame aj triedu úvodného ročníka pre žiakov s narušenou komunikačnou schopnosťou.  

    Viac informácií na našej webovej stránke v časti - Zápis do 1. ročníka.                           

    Tešíme sa na Vás !

  • Ďalší pekný úspech

    Ďalší pekný úspech

    21. 3. 2024 sa v priestoroch Astronomickej pozorovateľne M. R. Štefánika pri GVPT v Martine
    uskutočnilo okresné kolo astronomickej vedomostnej súťaže „Čo vieš o hviezdach?“. Štruktúra súťaže
    pozostávala z troch nezávislých častí: riešenie testu a príkladov, riešenie „slepej“ hviezdnej mapy,
    ústne kolo.
    Našu školu reprezentoval v 1. kategórii Jakub Eugel (6.B), ktorý sa umiestnil na prvom mieste a v 2.
    kategórii Samuel Planieta (7.B), ktorý sa umiestnil na ôsmom mieste.
    Srdečne blahoželáme!

  • Ďalšie víťazstvo

    Opäť nám nesmiernu radosť urobila žiačka 8.A triedy Sofia Juhošová. Dňa 13.3.2024 sa zúčastnila regionálneho kola súťaže v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín (tu v Martine známa súťaž pod názvom Vajanského Martin). S náročnou básňou od Hviezdoslava zvíťazila a postupuje do krajského kola. Sme na ňu hrdí, srdečne jej blahoželáme a prajeme jej ďalšiu úspešnú reprezentáciu.

  • Oznam

    Oznam

    V stredu 20.03.2024 budú žiaci 9. ročníka písať Testovanie 9 2024. Žiakom 5., 6., 7. a 8.ročníka udelila riadteľka školy riaditeľské voľno. Z toho dôvodu žiaci 5., 6., 7. a 8. ročníka nemajú nárok na obed a budú z neho automaticky odhlásení. Žiaci 9. ročníka - stravníci - nárok na obed v ŠJ majú.

    Za pochopenie ďakujeme.

  • Opäť výnimočný deň...

    Každý z nás potrebuje k životu prejavy lásky a priateľstva v podobe pozornosti, milých slov, pomoci a pod. Prečo teda aspoň niekoľko dní v roku neprežívať lásku ešte intenzívnejšie než inokedy? Prečo nebyť k tým, ktorých máme radi a vážime si ich, pozornejšími a milšími? Dá sa to celkom jednoducho a nemusíme preto ani kupovať množstvo nezmyselných darčekov. 

    A tak sme 8. marec na našej škole oslávili tieto dva sviatky spoločne prežili príjemný deň plný vzájomných prejavov lásky a úcty, podporený oblečením v tónoch červenej farby. K príjemnej a pohodovej atmosfére prispeli aj žiačky 9.A triedy rozdávaním srdiečkových pozdravov, ktoré vyrobili a pripravili pre našich žiakov – tí ich potom mohli využiť napr. ako valentínku  či ako prianie pre maminku k MDŽ. 

    Spoločne a s láskou v srdci sa totiž všetko zvláda ľahšie. 

  • Rodičovské združenie pre 8. a 9. ročník

    Rodičovské združenie pre 8. a 9. ročník

    Oznamujeme rodičom a žiakom 8. a 9. ročníka, že zajtra 28.2.2024 o 16,30 hod. sa uskutoční rodičovské združenie pre rodičov a žiakov 8. a 9. ročníka k prijímacím konaniam na stredné školy a k Testovaniu 9 - 2024. Vedenie školy

  • Oznam pre rodičov a žiakov 8. a 9. ročníka

    Oznam pre rodičov a žiakov 8. a 9. ročníka

    Rodičovské združenie pre rodičov a žiakov 8. a 9. ročníka k prijímacím konaniam stredných škôl a k testovaniu sa prekladá na 28.2.2024. Budeme Vás ešte podrobne informovať. Vedenie školy

  • Nové video je tu!

    Zaujíma Vás, čo priniesol január v našej škole? V tom prípade kliknite na odkaz a pozrite si najnovšie video z dielne našich školských spravodajcov.

    KLIK

  • Obnovenie vyučovania

    Obnovenie vyučovania

    Vážení rodičia, na základe výsledkov prihlasovania žiakov Vám oznamujeme, že od zajtra - štvrtku 15.02.2024 je škola, školská jedáleň ako aj školský klub detí opäť v prevádzke. Prosíme rodičov žiakov, ktorí nenastúpia do školy, aby čo najskôr odhlásili deťom obedy. Krúžková činnosť je zrušená.Za porozumenie ďakujeme.          Riaditeľstvo školy

  • Prerušenie vyučovania

    Prerušenie vyučovania

    Vážení rodičia a žiaci,

    z dôvodu vysokej chorobnosti žiakov našej školy a na odporučenie príslušného Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Martine bude od pondelka 12.02.2024 do stredy 14.02.2024 prerušené školské vyučovanie. Mimo prevádzky bude aj školská jedáleň aj ŠKD. Žiaci budú automaticky odhlásení z obedov. V stredu 14.02.2024 ráno spustíme na stránke edupage hlasovanie o chorobnosti žiakov a následne po ukončení hlasovania Vás oboznámime s ďalšou prevádzkou školy.

    Za porozumenie ďakujeme.                                                                                Vedenie školy

  • Dôležité oznamy

    Dôležité oznamy

    Vážení rodičia a zamestnanci školy,

    oznamujeme Vám, že školská jedáleň nebude v prevádzke ani v piatok - 9.2.2024. Všetci stravníci budú automaticky odhlásení. Prosíme rodičov, aby žiakom zabezpečili väčšie desiaty. 

    Ďalej oznamujeme, že od dnešného dňa 7.2.2024 do 16.2.2024 je pozastavená činnosť záujmových krúžkov z dôvodu zvýšenej chorobnosti žiakov.

    Za pochopenie ďakujeme.

    Vedenie školy

  • ENVIRO NP Veľká Fatra

    6.2.2024 nás navštívila pani Mgr. Zuzana Balanac z Národného parku Veľká Fatra, ktorá sa stretla so žiakmi 8. ročníka a obohatila ich vyučovanie zaujímavým rozprávaním a aktivitami.

    Správa Národného parku Veľká Fatra zabezpečuje okrem iného aj vzdelávanie v oblasti ochrany prírody a krajiny pre školy i širokú verejnosť. Sme radi, že sme mohli využiť ponuku ich environmentálneho programu.

    Žiaci si preverili svoje vedomosti, naučili sa aj nové poznatky a zároveň si ich mohli precvičiť v rôznych praktických aktivitách. Hovorili sme o vzácnych chránených rastlinách a živočíchoch, o ich prirodzených biotopoch. Oboznámili sme sa i s nepôvodnými, inváznymi druhmi organizmov, ktoré ohrozujú naše pôvodné organizmy. Zdôraznili sme dôležitosť ochrany prírody.

    Chceme sa veľmi pekne poďakovať pani Mgr. Zuzane Balanac, ako i celej správe NP Veľká Fatra za ich prínosnú prácu tak na poli ochrany prírody, ako i pri vzdelávaní žiakov. 

  • Fašiangový karneval

    Milí rodičia,

    z dôvodu zvýšenej chorobnosti žiakov sa neuskutoční fašiangový karneval, ktorý bol plánovaný na  piatok 09.02.2024 .   

    Za porozumenie ďakujeme.

  • Dôležitý oznam

    Dôležitý oznam

    Vážení rodičia a zamestnanci školy,

    oznamujeme Vám, že z organizačných dôvodov nebude školská jedáleň v dňoch od 6.2.2024 do 8.2.2024 (utorok, streda, štvrtok) v prevádzke. Všetci stravníci budú automaticky odhlásení. Školský klub bude v normálnej prevádzke. Prosíme rodičov, aby žiakom zabezpečili väčšie desiaty. 

    Za pochopenie ďakujeme.

    Vedenie školy

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola, A. Stodolu 60, Martin
    A. Stodolu 60, 036 01 Martin
  • škola : sekretariát 043 4301204, 043 4276850, riaditeľ 0904 143 815
    školská jedáleň : 043 4277703,0908 602 461, sjastodolu@gmail.com
    školský klub detí:0902 848 853
    telocvičňa : 043 4301200

Fotogaléria